MediYoga för kvinnans hormonsystem…

Välkomna tjejer, tanter och gummor till något alla vi kvinnor behöver!

MediYoga specialinriktad för Bi-njurar och hormonsystemet!
Detta är yogan som vi kvinnor behöver ända från tonåren och under resten av livet. Vi arbetar med att få Bi-njurar och hormonsystem i balans. Våra hormoner spelar oss spratt på olika sätt under livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid eller klimakteriebesvär. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Denna yoga vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är dessutom stressreducerande. Ren och skär livskraft och livsglädje! Våra liv är från tonåren till vår ålderdom fyllda med hormoner.

Dessa små substanser i vårt endokrina system i våra kroppar är något som påverkar stora saker. De påverkar menstruation, PMS, problem med att bli gravid och ger oss klimakteriebesvär. Det är en sensibel och komplicerad kemi som är viktig att den är i balans.

MediYoga för hormonsystemet är utvecklad av barnmorskan och MediYoga-terapeuten Ellen Engvall vilken även är den som jag gått i utbildning hos till Hormonyogaterapeut. Hormonyogan är en specialgren av Mediyogan, som i sin tur är en utveckling av Kundalinyogan. I hormonyogan ligger tyngdpunkten på att påverka det endokrina, hormonutsöndrande systemet, i våra kroppar. Vi använder en mjuk men för hormonsystemet mycket kraftfull yogateknik som påverkar hela vårt hormonsystem och för att på så sätt revitalisera hormonproduktionen. Yogan rekommenderas till alla friska kvinnor och till kvinnor med PMS, PCOS, infertilitet, och de som har symtom under klimakteriet.

Vi på Lotus Training har en uppskattad kursHormonyoga för Bi-njurarna” som är en specialyoga för att stärka upp binjurarna efter till exempel utbrändhet, utmattningssyndrom och stress, där deltagarna hade positiva resultat och framsteg.

Lotus Training stora kurs för hela hormonsystemet, heter  ”Frisk & Vital Kvinna”. Frisk & Vital Kvinna är en genomgripande kurs för att balansera och kvinnans hormonsystem. Det är en kurs som pågår med tolv sammankomster. Här får du grundläggande övningar för att balansera, stärka hela ditt hormonsystem.

Kvinnors hormonsystem svänger hela tiden vilket gör att kropp och sinne påverkas på olika sätt. Många har stora besvär men hittar inte hjälp och ännu fler har besvär som är hormonrelaterade men vet inte om det är hormonerna som spökar. Denna snurr av hormoner gör att många kvinnor tappar kontakten med sitt innersta och vad som är viktigt.

När vi via vår miljö: vatten, mat och luft och vår kost får i oss så många främmande ämnen som påverkar ända ner på hormonnivå, så kan just att arbeta med yoga som riktar in sig på hormonsystemets balansering vara en väg att få balansera sin kropp och sitt hormonsystem.

Yoga För Kvinnans Hormonsystem” arbetar konkret med hormonsystemet och vi lär oss hur vi kan vitalisera och balansera hormonerna för att må bra genom livets olika faser. Hormonsystemet är enligt det yogiska synsättet länken mellan kropp och själ.
Genom att ha balans på hormonerna, får vi balans på oss själva. Denna yoga är introspektiv, och vi lär oss lyssna inåt och förstå kroppens signaler. Utbrändhet och utmattningssyndrom är två saker som påverkar hormonsystemet.

Det är vagusnerven som har sina utlöpare till alla vitala organ som känner av när det skall slås på det sympatiska eller parasympatiska nervsystemet. Ligger det sympatiska (fly & fäktasystemet) på för länge så är stresshormoner ett ständigt påslag. Vagus känner av och styr hjärtrytm, hormonflöden, andning, matsmältning, blodflöde m.m. Därför är det viktigt för oss kvinnor att ha en bra tonus i vagus, så att alla endokrina körtlar ligger på rätt utsöndring, och vid rätt tid.

Det finns olika symptom för rubbningar i hormonflödet för kvinnor och män. För män kan det vara att tappa potensen, tappa energi, nedstämdhet samt även utbrändhet och utmattningssyndrom. Där kommer binjurarna in, de är utmattade, och behöver stödjas genom yoga på ett naturligt sätt. Kvinnor har ett ännu större hormonflöde, och brister eller obalanser slår mycket hårdare. Hormonyogan påverkar då tillstånd hos kvinnor vid utbrändhet, svårigheter att bli gravid, låg funktion i sköldkörteln, utmattade binjurar.

Hormonyoga är en yoga som, förutom att den vitaliserar och balanserar hormonsystemet, även är stressreducerande vilket ger kroppen en återhämtning och avslappning. Vi tillför med Hormonyoga kroppen ren och skär livs- och skaparkraft, tillför kroppen livsglädje!

Vi på Lotus Training är glada över att nu kunna erbjuda denna specialyoga till dig som vill balansera din kropp och för dig som vill hålla dig ung och vital såväl före som efter klimakteriet.

Här hittar du vår yogasal & parkeringar

Här finns några tankar från deltagare…