Tidigare kurs av ”Frisk & Vital Kvinna” blev snabbt fulltecknad, så nu kommer det framöver ett nytt tillfälle för dig som vill arbeta med ditt hormonsystem och få det, din kropp och ditt sinne i balans…

Det är en  kurs inom vår hormonyoga, och är för dig som är allt ifrån den unga kvinnan i tonåren till dig som kvinnan i mogen ålder. I kursen arbetar vi med hålla vårt hormonsystem balanserat i alla våra åldrar. Den tidigare MediYogakursen, ”Hormonyoga för binjurarna”,  vilken var på fem kurstillfällen, var mycket uppskattad och där mycket hände med de som gick kursen. Uppföljaren till den kursen heter alltså ”Frisk & Vital kvinna”, vilket är en djupare kurs  i kvinnans hormonsystem som är upplagd på tolv kursträffar.
lotus_logga_kapad_wild_fris

På denna MediYogadel för kvinnans hormonsystem arbetar vi med yoga som påverkar hela hormonsystemet. Och just hormonsystemet är något som påverkar livet hos oss kvinnor från tonåren och uppåt.

Hormonerna, samt även bristen på och obalans på hormoner, gör en stor påverkan på hela vår fysiska kropp, känslorna och vårt sinne. Är inte hormonsystemet i balans så påverkar det allt från matsmältning, tarmar, muskler, stress, sömnen, utbrändhet, låg sköldkörtelproduktion, ämnesomsättning till immunsystem och kan även ge depressioner. När personer blivit utbrända eller drabbats av utmattningssyndrom så kommer ofta stora delar av hormonsystemet i total obalans.

När det blir obalanser i det parasympatiska nervsystemet, där vi har vagusnerven vilken är den nerv som skall känna av och se till att all kemi och utsöndring sker i rätt mängd och vid rätt tillfälle, då blir det en stor påverkan på resten av det övriga hormonsystemet om några eller flera av de hormonbärande grunderna är utslagna eller har låg och otillräcklig produktion.

Är en hormonproducerande körtel i obalans så påverkar det resten av hormonsystemet, det blir felsignaler. Vi är i grund och botten kemi och elektrisk spänning. Kommer kemin i olag, så får det påverkan på både kropp och sinne. Det den här kursen strävar mot är att skapa balans på vårt känsliga hormonsystem.

Observera att om du har eller haft östrogenberoende bröstcancer bör du välja vanlig MediYoga istället…


 

SLUTEN GRUPP

Frisk & Vital Kvinna kommer att vara en sluten yogagrupp. De som anmäler sig för att gå kursen från kursstart, är de som går kursen.

Det blir därför inga nytillkomna eller drop-in , detta för att vi ska få en homogen och trygg grupp. Tryggheten gör att vi kommer att kunna få en bra utvärdering på vårt arbete med att balansera hormonsystemet men också för att vi ska kunna dela med varandra vad som händer under kursen på ett tryggt sätt och även supporta varandra under vår resa inåt…

 lotus_logga_kapad_wild_fris

Välkommen!