Vi kommer på en mer regelbunden basis att ha gruppmeditationer i vår verksamhet. Det kommer att röra sig om olika former; Kundalini, Kirtan Kriya, andningsmeditationer m.m. 

Vi lägger längst ned på sidan och i högerspalten på huvudsidan upp när det är meditationer; vilken typ det är samt dag och datum, klockslag och avgift. Du har en beskrivning här nedan på några av de meditationer vi kommer att ha framöver…


KUNDALINI-MEDITATION
Kundalini som vi gör är en traditionell meditation som utförs för att återställa balans, ett perfekt verktyg för den som vill varva ner efter en arbetsdag eller efter arbetsvecka.

Meditationen används för att integrera det som hänt under dagen, samla ihop ditt inre till större balans i vardagen. Genom meditationen så påverkar du ditt Hertz-tal (Hz) i hjärnan. Du kommer att gå ned i Hz-tal, vilket gör att sinnet och kroppen hamnar i ett mycket återhämtande läge.

Det är en 1 timme lång meditation i fyra moment. Halva meditationen är i rörelse, andra halvan i stillhet. De två första stegen är alltså ”aktiva”, vilket betyder att kroppen är i rörelse som i sin tur hjälper oss att gå från huvudets alla tankar till att istället landa ner i kroppen. Efter dessa två steg är vi sedan redo för stillhet och bara vara närvarande.  Detta är helt enkelt en meditation som är som skapad för oss moderna, kanske stressade, människor som ofta är inne i huvudet mycket under dagen, eller kanske sitter mycket framför datorn på kontoret.

Efter en sådan dag tror jag de flesta av oss tycker att det är väldigt svårt att få ro i sinnet genom att sätta oss helt stilla i meditation (som en munk i en grotta), då kan det hjälpa att Shakea och dansa lite först. Kundalinimeditationen är alltså skapad för att göra på eftermiddagen för att smälta dagen som varit.


KIRTAN KRIYA
Kirtan Kriya, även den en typ av kundalinimeditation, är en kraftfull meditation för sinnet. Den använder mantra för att ”distrahera” sinnet från att associera till något påtagligt. Det är en meditation där du använder både fingrarnas tryck och rörelse samt ett sång/nynnande under meditationen. Du har även som ett extra fokus ögonen riktade mot ”Tredje Ögat”.  Alltså fyra fokus för hjärnan att hålla reda på.

En stor studie vid University of California, (UCLA) i Los Angeles visade att regelbunden meditation av t.ex. Kirtan Kriya ökade telomeras- det enzym som är länkat till ändarna av kromosomerna, där telomererna sitter, vilka är de som påverkar vårt liv- våra cellers livslängd- vårt livs längd. Det blev en ökning av telomeras med 43 %, den största ökning som någonsin uppmätts. Andra studier på dessa övningar har visat att det ökar på blodflödet till hjärnan, vilket påverkar och hämmar minnesbortfall, lättar på depressioner och minskar inflammatoriska gener och ökar de hälsosamma.

Forskning har visat att Kirtan Kriya kan vara en potent väg för att skydda mot och vid Alzheimers sjukdom, Det har visat sig att i gynnsamma fall kan redan ett par veckors regelbunden Kirtan Kriya få bort en del hjärndimma och minnesluckor.

Bredvid finns det en tabell som du kan klicka på, där du kan förstora och läsa hur de olika Hz-talen vi kan hamna i fungerar, vad de har för effekt på läkning och återhämtning. Det är en rent vetenskaplig tabell; det är det faktiska som sker i de olika Hz-tillstånd och Hz-nivåer vi kan nå, där läkning kan ske.

Om du aldrig har mediterat, eller vill veta mer om just meditation, så läs på vår blogg om hur meditation påverkar. Där finns även mycket intressanta, vetenskapliga länkar och videor för den intresserade…

Jag lägger nedan ut information om datum, tider, avgifter m.m för meditationen.

Hjärtligt välkommen till en lugnande stund; Ett andrum…


INFO

  • DATUM: Onsdag den 13/3 
  • KLOCKAN: 18.30 – 19.30
  • PLATS: Vikingavägen 15, Nynäshamn, Lotus Yogacenter.
  • PRIS: 100 kr

ANMÄLAN & BETALNING

  • Betalning till Swish på 070-479 17 42 eller till bankgiro: 5053-2183 
  • Personlig anmälan till Inger på yoganianu@gmail.com eller på telefon 070-479 17 42 när du har gjort din betalning
  • Du  räknas som anmäld när din avgift är erlagd
  • Sista anmälningsdag är 12/3 kl.19.00 
  • Anmälan är bindande, men kan överlåtas

  • VÄLKOMMEN!