COREYOGA; EN KRAFTFULL YOGA

Coreyogan tog jag fram när min kropp var som mest nedkörd, mer eller mindre helt orörlig…

Det var under en tid med mycket träning och hårt fysiskt arbete som gav skador, långa sjukskrivningar, och en helt orörlig kropp, där knäna bara kunde böjas i ett par grader, som jag i elfte timmen kom i kontakt med yogan.

JAG VAR helt uträknad av många läkare. Jag skulle inte kunna gå i trappor längre, inte kunna cykla, inte kunna springa. Jag skulle på grund av de smärtorna, få leva på Voltaren resten av livet. En rullator lurade runt hörnet…

Men den sista läkaren, när jag var inne för utklassning från mitt dåvarande arbete, konstaterade mycket snabbt, att enda felet med mig var att jag var för stark i muskulaturen. Av detta kom alla problem med skador och sjukskrivningar.

HAN GJORDE EN rekommendation på massage och yoga med mycket stretching inlagd. När jag kommit in i MediYoga som min sambo bedrev, (samt även jag senare), och sett vad som hände med min kropp med yoga, så insåg jag att yogan skulle rädda mig. Jag utvecklade med tiden en mer fysisk yoga, CoreYoga, som blev den som fick mig på banan igen, tillbaka till arbetet, bort från alla skador.

Men den yogan måste ändå vara mycket inkännande, lyhörd för hur kroppar som var i obalans måste få chans till uppbyggnad, rörlighet, återhämning och komma i balans. Med den skadehistorik jag haft, blev jag väldigt inkännande för vad en kropp behöver i träning, men även i respekt.

DET ÄR LIKA lätt att skada sig i yoga som genom oförstånd på ett gym. Därför är det viktigt att ha en balans och inkänning på det man gör i yogan.

Övningarna i CoreYogan är inget som inte någon klarar av. Det handlar hela tiden om dina 100 %. Inte mina. Inte grannens på mattan bredvid. Utan våga vara lyhörd för vad din kropp klarar just idag.

Utmaningen kan till och med ligga i att våga backa lite ibland. Framför allt män har en tendens till att för det mesta ge 110 %. Minst. Det är där den mentala bilden kommer in. Att våga utmana, att bara ha fokus in i muskler och kropp, släppa på prestation.

COREYOGAN som jag tagit fram, ger en balans i styrka och rörlighet, rätar upp kroppen och ger en mjukhet i muskler genom mjuka, kraftfulla och dynamiska rörelser. Den påverkar på djupet. Förlänger muskulatur så den blir smidig, genomblödningen ökar, läkningen tar fart. Risken för skador i framtiden minskas rejält.

Du kommer att påverka din kropp ända nerifrån fötterna till nacke och huvud. Du får en ökad rörlighet i lederna. Dina muskler är mycket starka. Hårda muskler kan utan tvekan deformera och kröka din ryggrad, de kan ge diskbråck.

MUSKLER KAN hur lätt som helst dra ihop över- och underben. Med meniskskador som följd. Det är sällan vi råkar ut för skador. Vi skapar dem. Genom okunskap och oförstånd och genom många år av påverkan ställer vi till det. Det glädjande är att det inte tar lika lång tid att återställa det…

Genom CoreYogan kommer du att kunna påverka din kropp i rätt riktning; blir Stark, Smidig och Rörlig