Jag är utbildad Traditionell Chinese Medicine Acupuncture; TCM-akupunktör; utbildad genom Akupunkturakademin i Stockholms treåriga utbildning. Jag har min akupunkturmottagning på Nynäshamns Sjukhus, Idunvägen 1 i Nynäshamn.

Lotus Akupunktur ger behandlingar med inriktning för bland annat smärtbehandling och problem med nacke, rygg, muskler, leder, ischias, whiplash, migrän, kronisk smärta m.m. Det finns fler behandlingsområden än dessa; så hör gärna av dig och berätta om dina problem så ser vi om det kan lösas smidigt.

ENGÅNGSNÅLAR

Jag använder självfallet engångsnålar i alla mina akupunkturbehandlingar

Centrala nervsystemet

Stimuleringen från nålarna ger impulser till centrala nervsystemet att öka på produktion av endorfiner vilka är ämnen som minskar smärtan. Nålarna arbetar med fascian; den underliggande nätstruktur du har vilken håller ihop hela din kropp; det som stadgar upp muskler, ben och leder. Fascian innehåller tio gånger mer smärtceller (nociceptorer) än muskler. Så mycket av den smärta vi har kommer ofta via fascian. Smärtan där vandrar ofta just för att impulserna från nociceptorerna har stor kontakt med varandra. När nålen kommer i kontakt med fascian så aktiveras stora delar av fascian; från fotsulan till pannan; men mest på det ställe som nålen arbetar på.

Du hittar nederst på sidan länkar från forskning hos NCBI; en amerikansk forskningsdatabas; om vad akupunktur är effektivt och verksamt mot; hur forskning och vetenskap ser på den forskning som gjorts kring akupunktur. Jag utgår från ett vetenskapligt perspektiv i mina behandlingar vid både akupunktur och massage…

Akupunktur – enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM/TCM)
Akupunktur betyder fritt översatt ”nålbehandling ”och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin som även innefattar kinesisk massage, koppning, moxabehandling, örtläkekonst, yoga och qigong (meditativ rörelse). Inom traditionell kinesisk medicin kallas människans livskraft för qi.

Några av de problem man behandlar inom akupunktur är:

  • Migrän
  • Whiplash
  • Fibromyalgi
  • Ryggsmärta
  • Nackproblem
  • Sömnproblem
  • Högt blodtryck
  • Kronisk smärta

Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom. Akupunktör är yrkestiteln för den som utför akupunkturbehandling enligt traditionell kinesisk medicin.

Utbildningen i traditionell kinesisk akupunktur har av Svenska Akupunkturförbundet Traditionell Kinesisk Medicin stadgats till tre år. Ett flertal behandlingstekniker samt skolmedicinsk utbildning ingår också som krav.

PARKERINGAR

Här hittar du uppgifter på kartor och parkeringar vid min akupunktur.

Välkommen!

LÄNKAR

(om akupunktur mot olika problem och besvär)
NCBI är en amerikansk forskningsdatabas där många forskningsresultat sammanställs.