Jag är genom Akupunktur-akademin i Stockholm utbildad till Traditionell Chinese Medicine-Acupuncture; TCM-akupunktör. Jag har min akupunkturmottagning på Nynäshamns Sjukhus, Idunvägen 1, Nynäshamn.

Lotus Akupunktur ger behandlingar med inriktning för bland annat smärtbehandling och problem med nacke, rygg, muskler, leder, ischias, whiplash, migrän, kronisk smärta m.m. Det finns fler behandlingsområden än de nedan; så hör gärna av dig och berätta om dina problem så ser vi om det kan lösas smidigt.

Stimuleringen från nålarna ger impulser till centrala nervsystemet att öka på produktion av endorfiner vilka är ämnen som minskar smärtan.

Du hittar nederst på sidan länkar från forskning hos NCBI; en amerikansk forskningsdatabas; om vad akupunktur är effektivt och verksamt mot; hur forskning och vetenskap ser på den forskning som gjorts kring akupunktur. Jag utgår från ett vetenskapligt perspektiv i mina behandlingar vid både akupunktur och massage…

Några av de problem man behandlar inom akupunktur är:

  • Migrän
  • Whiplash
  • Fibromyalgi
  • Ryggsmärta
  • Nackproblem
  • Sömnproblem
  • Högt blodtryck
  • Kronisk smärta

Någon gång i januari – februari 2022 öppnar jag för akupunktur. Blir det tidigare så meddelas det här…

Här hittar du uppgifter på kartor och parkeringar vid min akupunktur.

Välkommen!

Akupunktur – enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM/TCM)
Akupunktur betyder fritt översatt ”nålbehandling ”och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin som även innefattar kinesisk massage, koppning, moxabehandling, örtläkekonst, yoga och qigong (meditativ rörelse). Inom traditionell kinesisk medicin kallas människans livskraft för qi.

Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom. Akupunktör är yrkestiteln för den som utför akupunkturbehandling enligt traditionell kinesisk medicin.

Utbildningen i traditionell kinesisk akupunktur har av Svenska Akupunkturförbundet Traditionell Kinesisk Medicin stadgats till tre år. Det finns även utbildningar gjorda av våra medlemmar på upp till fem år. Ett flertal behandlingstekniker samt skolmedicinsk utbildning ingår också som krav.


LÄNKAR
(om akupunktur mot olika problem och besvär)

NCBI är en amerikansk forskningsdatabas där många forskningsresultat sammanställs.