ma_sw_we1024

Nu även dagtider!

Jag är genom Axelsons Gymnastiska Institut utbildad massageterapeut och mina massagebehandlingar har jag på Nynäshamns Sjukhus. Min verksamhet startade jag 1996.

Jag kan nu för första gången på länge erbjuda massagebehandlingar även dagtid. Jag har fortsatt även tider på kvällar och helger för dig som jobbar sent eller pendlar. I mina behandlingar använder jag produkter från Maria Åkerberg, då jag vill ha en serie som är 100 % biologisk och av mycket hög kvalitet.

Det är skillnad på massör och Massageterapeut. Vad får du när du går på behandling hos mig som massageterapeut?

Jag har en fortlöpande utbildning inom massage, träning, yoga, friskvård och personlig utveckling. Jag har en stor och kompetent kunskap om skelettets 206 ben, och kroppens drygt 600 skelettmuskler samt leder, hur de samspelar och påverkar varandra.

Ett problem i kroppens muskler kan komma från ett helt annat ställe än där det ger sig till känna. Massage är inte bara kroppsknådning, utan det viktigaste är en kunskap om musklers ursprung och fäste, hur de interagerar med varandra, och vilka muskler som gör vilken rörelse, hur liten rörelsen än är. Däri ligger skillnaden mellan olika kunskaper och därmed behandlingar i massage och det du får i behandling av en massageterapeut.

Jag ger förutom klassisk massage, även specialinriktade massagebehandlingar på specifika muskel- led- och skadeproblem, jag har specialkunskap om problem med hals- & nacke. Du får alltså en massageterapeutisk behandling vid kroppsbesvär hos mig. Där ligger skillnaden mellan en vanlig massage och en massage som inriktar sig terapeutisk, alltså en medicinsk massage för ett specifikt muskel- led eller skadeproblem.

Just beröring genom t.ex. massage har enormt stor betydelse för kroppen och hjärnan. När du får en massage så skickar signalsubstanser via blodet ut till muskler och hjärna. Kropp och hjärna hamnar i något som bäst kan liknas med djupsömn. Hjärtfrekvensen sänks, Hertztalet i hjärnans hjärnvågor sänks, andningen påverkas; och det sker genom de så kallade CT-fibrerna som registrerar beröring på huden. Just beröring stimulerar inte bara huden utan även hela vårt kroppsliga system; det utsöndras oxytocinhormon som gör att vi hamnar i ett behagligt tillstånd.

Jag är utbildad S.A.F.E.-instruktör, och har därför kunskap att ge råd i träningssyfte för att ytterligare kunna få en muskel att återta sin ursprungliga styrka och smidighet. Min utbildning som MediYoga- och YinYoga-terapeut kompletterar min utbildning som massageterapeut när det gäller kroppens muskulatur-  led- och rörelsemönster, vilket ger Dig ytterligare trygghet i att Du får en kompetent massage med inriktning på Ditt specifika problem, muskulärt såväl som ledmässigt för att läka, samt öka på och behålla din rörlighet.

Under länken kan du hitta de olika typer och tekniker som jag jag använder mig av i mina behandlingar.

Förutom det att massage kommer åt muskel- och ledproblem, så finns även det viktiga inslaget att den sänker halterna av stresshormonerna adrenalin, noradrenalin och kortisol, och i stället ger ett påslag av oxytocin, vilket skapar lugn och ro samt välbefinnande. Här hittar du även en länk om forskning om massage mot depression och oro. Massage frigör även vita blodkroppar, och ger immunförsvaret en dusch…

En bra massage hjälper på flera plan…

Välkommen att titta in!


Här finns grundinfo om var jag har min praktik

Kontaktuppgifter, telefon och mail, hittar du längst ned i svarta fältet på varje sida…

Du vet väl att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos mig

Här lite från de som jag har masserat och ställen som haft mig inhyrd…


”Man känner sig trygg och omhändertagen då man får massage, personlig yogasession eller annat av Inger Lindell.
 Allt hon gör för sina kunder genomsyras av medkänsla, tanke och kärlek för människor.

Om du söker någon att få råd av i hälsa eller vill prova något som ger dig energi,
avkoppling och välbefinnande så kan jag med varmt hjärta rekommendera att du kontaktar Inger”

 Elisabeth Palogan

Supervisor
Selma City Spa

 

 

 

Länkar

SVT.seVetenskap/ Hjärnan mår bra av massage

Vetenskapens Värld; Kroppsberöringens Kraft

SVT.Se Vetenskap: Massage minskar stress & ångest

Axelsons Friskvårdsmagasinet Massage mot depression