Ett koncept som skapar smidighet, rörlighet samtidigt som den lugnar och ger mjukhet men också bygger behövlig styrka där det behövs.

MedYinyoga är Lotus Yogacenters eget utvecklade yogakoncept, och det utvecklades  av Stefan Gottberg på Lotus Yogacenter, med och från hans erfarenheter när han under en period i livet hade mycket skador och mycket stor orörlighet och där många läkare räknade ut honom och en rullator var det som hägrade. Läs här mer om den resan från orörlig med smärta, till rörlig och smärtfri. MedYinyoga var det som startade läkningen och rörelseförmågan återställdes.

MedYinyoga är en träningsform som är spännande och mycket utvecklande. MedYinyogan har fått mycket gott omdöme från tränande.

MedYinYogan har med sitt genomarbetade koncept väldigt positiv påverkan på muskulatur, men allra viktigast är; fascian. Det är där många har sina stora problem när det gäller smärta och framför allt då vid tex fibromyalgi. Att både får hyaluronsyran och bindväven att arbeta ihop med musklerna är oslagbart när det gäller att få bort slagg från lymfsystemet som stannat i fascian och orsakar smärta. Flera fibromyalgiförbund, både i USA, Sverige, och övriga Europa, rekommenderar just Yinyoga som en mycket bra och verksam träning för att få bort smärta.

Genom MedYinYoga så blir påverkan på fascia/bindväv väldigt stor; och får stor påverkan mot just smärta. Många av de stora problem vi kan få kommer via fascian.

Med det rörelsemönster som behövs för att få hyaluronsyran, fascia, fibroblaster att samverka och öka på rörlighet och omsättning av vätska i fascian så är MedYinYoga ett mycket bra redskap för att öka på rörlighet samtidigt som man genom den yogan också påverkar den starkaste delen av  vår kropp; Fascian. Den är utrustad med enormt mycket smärtceller; vilka är 10 gånger fler än i muskelceller och muskelvävnad.

Ring gärna mig; Inger; på telefon 070-479 17 42 om du är intresserad av vår yoga…

Välkommen!

Du kan när som helst under pågående termin och år, starta upp din yoga hos oss…