Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är andrum_ny_2022_line-1024x371.png

NÄSTA ANDRUM

13-14-15 Juni


TIDER FÖR ANDRUM YOGA

DATUMDAGKLOCKSLAGAVGIFT
13/6Torsdagkl. 18.00-20.00330 kr
14/6Fredagkl. 18.00-20.00330 kr
15/6Lördagkl. 09.00-11.00330 kr
Avgift hel helg795 kr

Betalning till Bg. 5053-2183 senast Måndag den 3 JUNI

Anmälan bindande.

Välj Yogahelger-ikonen när du kommer till bokningssidan…


GRUND FÖR UPPSTART AV ANDRUM
Minst sex deltagare med avgift anmälda för uppstart av respektive klass skall kunna ske på respektive dag.

Startar inte klass upp; återbetalas avgiften direkt.

Efter att anmälan med betalning skett så är anmälan bindande, men din plats kan överlåtas.

  • I samband med anmälan skall inbetalning ske.
  • Anmälan är bindande när avgift erlagts
  • Platsen är Vikingavägen 15, Nynäshamn

FÖRFRÅGNINGAR
Mejl: yoganianu@gmail.com
Tel: 070 479 17 42

INFO ANDRUM

Andrum Helgyoga är vårt koncept på en yoga-weekend. Det är tre klasser; fredag lördag och söndag om inget annat meddelats. Mest beror det på om det är i en anslutning till en större helg; det kan avgöra om det blir annat upplägg på dagarna.

Andrum är ett Andrum i dagen och ett Andrum i livet för dig som kanske behöver ha lite återhämtning; få ladda själen; mjuka upp kroppen, släppa på spänningar.

Återhämtning och avslappning i kropp och sinne!
Alla klasser kommer att arbeta med ett visst fokus i yogan; samt att stärka och aktivera hela kroppen. Grunden är Sensingyoga och MediYogan samt inslag från YinYogan. All yoga är stillsam, mjuk och något alla kan göra; och det är en yoga för både kroppen och själen…

Det finns möjligheten att gå alla tre dagarna;  eller välja någon enstaka dag.

SENSINGYOGA

Jag har under 2022 och 2023 utbildat mig till Sensingyoga-terapeut. Sensingyogan är en yogaform som vi nu tar in i vår ordinarie yoga; och då även in i Andrum. Den bygger på mycket inkännande, mjuka och balanserade rörelser där den fokuserar på det som kallas Pandikulering; den s.k. kroppsgäspningen.

Ett medfött och naturligt sätt att släppa på spänningar. Något som barn och framför allt alla däggdjur har naturligt i sitt sätt att släppa på stress och oro på det för kroppen mest naturliga sättet.

Sensingyogan kommer att finnas med under hela Andrumshelgen och vara en del i att få kroppen att slappna av på ett naturligt och mycket effektivt sätt.

PSOAS, VAGUS & HÅLLNINGSKEDJAN
Jag; Inger, går en fördjupningsutbildning runt psoasmuskeln, vagusnerven samt postural träning; vilket är den djupa hållningskedjan; som när den är aktiverad håller oss i en rak hållning utan att vi måste anstränga våra yttre muskler.


FOKUS
Alla klasser i Andrum kommer att arbeta med ett visst fokus i yogan; olika för olika dagar under helgen. Det kan vara fokus för kropp eller fokus för sinne; eller båda; samt att stärka och aktivera hela kroppen. Uppläggen skiljer sig där lite mot under terminens yoga

Grunden i alla klasser är Sensingyogan, MediYogan och YinYogan, men vi väver även in andra stärkande och välgörande rörelser och ställningar.

Till någon av helgens klasser kan det bli ett mjukt integrerande gongspel som ger kroppen en skön vibrationsdusch av mjukt välgörande och böljande gongspel.

TORSDAG
har fokus på att integrera den vecka du haft; landa ner i kroppen, låta kropp och sinne få slappna av och göra dig redo för helgen. Under fredagen har vi fokus på psoasmuskeln; kroppens starkaste och mest inkännande muskel. Här lagras trauman och stress. Fysiskt så lossar vi upp kroppen nerifrån fötterna, ben, höfter bäcken, rygg – där vi alla ofta har mycket spänningar.

FREDAG
en morgonklass där det är fokus på den Posturala Hållningen; kroppens hållningskedja. Vi kommer mjukt väcka upp kroppens muskler och leder, stilla sinnet så du får landa i dig själv. Fysiskt lossar vi även upp spänningar i bröstkorgen/övre delen av ryggraden och upp mot nacken, övningarna jobbar också på att stärkande på upp det viktiga immunförsvaret. 

LÖRDAG
vi ses på morgonen och där har vi fokus på kroppens viktigaste nerv; vagusnerven. Vi gör ett pass som fördjupar din grundtrygghet, tilliten och din innersta intention.

Fysiskt så går vi igenom hela kroppen och därefter  längre vila samt efterföljande meditation och uttoning ur passet.

Det kan under någon av Andrums-dagarna bli gongspel som meditation…

Sensingyoga, MediYoga och YinYoga är mjuka yogaformer som släpper på spänningar, stärker upp kroppen och skapar balans.

ANDRUM är för dig som kanske vill ha just ett andrum i vardagen eller inför t.ex. en storhelg eller semestern eller kanske för en mjukare start eller en lugnande avrundning eller förberedande på en arbetsvecka.

Det är en yogahelg med ett par timmars yoga och meditation; där du kan välja ett yogatillfälle men även har möjligheten till att kunna få en lite längre sammanhängande träning en hel helg. Klasserna har stilla upplägg samt stilla meditationer…

Hjärtligt välkommen!