Här följer några omdömen från deltagare på våra yogaklasser, vad de tycker om träningen och vad de fått ut av den…


HAR GJORT SKILLNAD


ROGIVANDE TERMIN

Vill, som vanligt, bara tacka för ännu en fin skön och rogivande termin!

Din lugna, fina, professionella guidning är en lisa för oss på torsdagskvällarna likväl som en härlig välbehövlig boostning för kropp och själ!

Lägg därtill Stefans eminenta vikarierande och gongande!

På återseende!

Namaste!

/Katarina/


Tusen tack ni för genuin och givande guidning i yogan och för din enorma service gällande köp av produkter!
 
Allt gott till er 😍
/Elsa

DEN SKADADE SJÄLEN

Ni är fantastiska människor. Er fina och professionella engagemang i verksamheten ni bedriver, speciellt yoga passen, har hjälpt mig (och många andra) att hitta tillbaka till den inre skadade själen…
 
God Jul 🎄 & Gott Nytt År på er!
 
Många tacksamma kramar ❤️
/Mehran

ANDNING & LÄKNING

Hej Stefan,

Vad glad jag blev av ditt mail! Tack snälla, roligt att träffa dig och vara tillbaka igen 😊 Tänker ibland på hur länge jag yogat hos er, tror det är över åtta år nu. Du lärde mig andas ordentligt och det har bidragit till stor förändring hos mig, tacksam för det.

Tänkte i måndags att de övningar vi gör kändes annorlunda då i starten, hur orörlig jag var, hur ont allt gjorde och att jag ständigt var så slut att jag somnade i vilan varje gång.

Njuter av att ha läkt mycket sedan dess! Sen har jag inte hittat samma känsla i någon annan yogastudio, får det jag behöver hos er! Uppskattar att ni vidareutbildar er också för nya inputs!
/Elsa L


MAGISKT BORTA

Tack för gårdagens yoga. Idag är jag mest öm i armen. Men fortsätter stretcha. Helt magiskt att det onda nästa försvann helt efter gårdagen.

/Jenny A


YOGA & MEDITATION
Äntligen kan jag sitta i klippställning utan större smärta. Mina tår har börjat fungera mycket bättre och kan även sitta med tårna i golvet. Stelheten i ländryggen har blivit så mycket bättre.

Efter att ha blivit inspirerad av andra deltagare på yogan som kört Kirtan Kriya-meditation dagligen så bestämde jag mig för också prova på att göra denna 12 minuters varianten dagligen hemma under minst en månadstid. Efter att ha gjort den i 4-5 dagar kände jag hur det hände någonting med tredje ögat – så fantastiskt. Ett fantastiskt lila ljussken och ett lugn inombords. 12 minuter kändes som en alldeles lagom tid att göra varje dag.

Man känner sig alltid lika välkommen till yogan hos Stefan o Inger. Det är en superbra start på veckan. Skönt i slutet på terminen att vi även fick gongbad några gånger.
Önskar er en riktigt skönt sommar. 

/Jenny A


Kunniga & seriösa

Det är upplevelse i bästa Feng Shui! (För de som känner stress och utbrändhet kan man lära sig att struktur och ordning skapar lugn).
Lördagens klass var lugn + meditation. Idag mer yin yoga och meditation.
För mig personligen så vill jag gärna ha yinyoga och meditation.

Meditationen med Sat Nam & Gongarna är härlig!
Vill passa på att säga att ni är så bra på att berätta inför, under och efter en rörelse! Och kunniga & seriösa på yoga moves! Ni är underbara både två!
Jag kommer att fortsätta sprida erat fina arbete till mina vänner, som mestadels har landställen på Södertörn.

Första klassen som jag gick i somras var rätt krävande och efteråt mådde man så bra. Då var oxå flera av mina vänner med. Tex Stefan, du visade, efter klassen, hur man andas med magen.
Ingen av oss hade någonsin upplevt att någon yogalärare instruerat oss.

/Hälsningar
Anna

Mina upplevelser i samband med yogaövningar…
KORT BAKGRUND:

För mig har yoga övningar i kombination med yogaandning och meditation betytt jättemycket under min svåra återhämtningsresa från utbrändhet / utmattning för snart 3år sedan. Ju mer förståelse jag skaffar om min kropp och själ, samt vilka möjliga orsaker som kan ha legat till grund för min utbrändhet, desto mer uppmärksammare blir jag på hur jag mår och vad min kropp och själ behöver för att hitta ”min” balans i livet. Det underlättar även ökad acceptans utav min svåra situation. Det är som en livslång resa utan att ha någon specifik destination i sikte, men med ett starkt syftet för att lära och hitta effektiva verktyg som funkar just för mitt välmående. Med andra ord; kunskap är nyckeln till många lösningar. Men lösningar som funkar för mig kan inte betraktas som en generell formula som kan fungera för alla. Det är som en individuell nyckel för var och en av oss för att öppna dörrar du själv vill eller kan öppna!

UPPLEVELSE NR 1:
Den kunskap och de övningar som jag har lärt mig i Stefans och Ingers magiska Medi- och MedyinYoga-pass försöker jag även använda hemma när det känns jobbigt (oro, stress, depression, etc). Under ett specifikt tillfälle så upplevde jag en överraskande känsla som jag aldrig upplevt!
Jag var i den s.k. grodyngelpositionen och var långsamt på väg ur övningen, med långa djupa andetag! Innan jag började resa upp min överkroppen så kände jag en mjuk virvel som börjar bildas inne i pannområdet, från ögonbrynen upp till mitten av huvudet!
Jag blev överraskad förstås, men samtidigt nyfiken på vad som egentligen händer inne i pannan och vad jag kommer att känna härnäst! Jag upplevde en varmt känsla av lugn som spred sig mjuk som en våg över hela kroppen ända ner till tårna när jag avslutningsvis satte mig i klippställning. Jag fattade inte vad som hände, men efter dialog med Stefan så kan det ha varit en upplevelse av ”Tredje ögat”?!!
Men upplevelsen kan beskrivas som mycket trygg och otroligt skön tillstånd. Jag satt länge där jag var och funderade på händelsen och njöt av eftersmaken. Jag strävar inte efter att försöka återskapa känslan igen, men jag hoppas att jag får uppleva den igen.

UPPLEVELSE NR 2:
Under ett måndagspass med Stefan så gjorde vi övningen som Stefan kallar för Psoas-övning. Övningen går ut på att slappna av Psoasmuskeln. I det tillfället så var det först det högra benet i 90 graders vinkel och vänstra knät på mattan.
Efter en kort stund under övningen fick jag en plötslig känsla av tryck på bröstet och ledsamhet spred sig i kroppen och jag blev gråtfärdigt! Ungefär samma tillstånd som vid de tillfällen jag får ångestattacker.
Men det har aldrig hänt under en övningen! Jag kände ingen fysisk belastning eller smärta. Men däremot kände jag en ovanlig tyngd på den högra ljumskens Psoas muskel. Förklaring till det kan vara kopplat till min trauma terapi som jag genomgår hos min kurator!
Men även kopplat till det som Stefan har berättat om, nämligen att posttraumatiska upplevelser, sorg , stress och trauma lägger sig i Psoasmuskeln.

/MA


MÅR SUPERBRA

Hej Inger och Stefan!
Jag mår superbra av er yoga! Ni är Såå bra på det ni gör 🙏.

/Mia E
Haninge


YOGAUNDERVERK

Godmorgon Inger☀️
Tack för ett vääääldigt välbehövligt yogapass. Jag vaknade tidigt idag och var så stel i ryggen efter en heldag med trädgårdsarbete igår. Yogan gjorde underverk, så nu kan jag fortsätta jobba idag👩🏻‍🌾 Önskar dig en fin helg 🤗

/Susanne Freitag


HÄNSYNSFULL TERMIN

TUSEN T A C K själva för en fin termin, med hänsynsfullhet och engagemang – trots pandemin ❤️❤️
// Liza Karlsson-Byström


HELT BESVÄRSFRI!


HÄLSPORRE BORTA PÅ TVÅ DAGAR

Halloj!I kväll blir det yoga👍Jag är så mycket bättre, i det närmaste ohalt. Tränar/stretchar 3-4 ggr/dag enl dina instruktioner. Än en gång, stort tack för din hjälp!
Ha d bäst

👌🤩☀🙋‍♀️

/Eva


LIVEYOGA VIA INTERNET
TACK , tusen TACK för den fina Yogan – klarade av att följa hela …. tack vare Dig -känns skönt nu . Du är gediget duktig OCH pedagogisk -DET är en konst ❤❤

/️Liza Karlsson


MIN EGEN TID…

” Tack finaste du för bästa morgonen❤️ Min kropp och knopp behövde verkligen ditt pass idag. När vi började passet och vi skulle kliva in två steg och lämna allt som distraherar oss utanför rullade mina tårar och jag tänkte att nu är det MIN alldeles egna tid…

/Susanne Freitag


GENOMTÄNKTA ÖVNINGAR

Hej Stefan,

Jag vill återigen tacka dig så himla mycket för det sköna passet ikväll! Fullträff på alla aspekter!

Jag uppskattar verkligen att du anpassade övningarna efter att jag berättade status om min rygg. Det kändes underbart skönt efteråt.

Dina genomtänkta övningar, plus magiska gong-session, är som en drog som berusar mig i många timmar efter varje pass!

Ni är helt enkelt bäst på det ni gör!

Tusen Tack och hälsa Inger också.

//Mehran & Helena


FÖRSTA MEDIYOGAPASSET

Stefan som yogaledare är mycket kunnig och inspirerande. I dag var mitt första pass med honom i mediyoga. Jag rekommenderar det å det varmaste!!!!!

/Monica Hermelin


STARKARE & JOGGING

”Jag är; tack vare Nian o Yogan; så stark att jag för första gången på 30 år kunnat börja jogga lite. Så roligt!”

/Helena Prior


Egna 100 %

Så tacksam för att jag hittade er yoga. Har varit min egen lilla oas av egen tid varje måndag.
Så kravlöst på så sätt att man gör allt utifrån sina egna 100%.

Har tagit med mig det till andra områden i livet.
Detta tillsammans med annan coaching har gjort stor skillnad!

/Jenny

Hej Inger & Stefan,
Det är en stor glädje att komma till era klasser!
Allt runtomkring ”klassen” är så proffsigt och ambitiöst ordnat. Allt från att komma i tid, ytterkläder, små svarta korgar att lägga sina personliga saker i, till att inte dunsa bolstern i golvet, ”comfort feeling” med avslutande smoothie.


Chakrahelgen;
Andning & framsteg fysiskt & mentalt

Hej Inger och Stefan!

Mitt helhetsintryck på de två Chakraklasserna jag var med på var att det var kraftfull yoga som jag  vill ha mer av. Ni ordnar fina yogahelger där jag känner mig trygg och välkommen; som alltid hos er. Jag har provat yoga på många platser och åker helst ned till er för att det ger mig mest. Hos er har jag lärt mig andas och det är ovärderligt! Framstegen jag gjort i min mentala och fysiska hälsa under de år jag gått hos er är enorma.

Under fredagens klass hade jag god närvaro och kunde förnimma mina chakran, jag kände mig jordad och grundad i mig själv. Jag upplevde att jag fick mycket energi av klassen. Samtidigt var ”skakmeditationen” vi gjorde väldigt förlösande och lämnade mig omtöcknad och sömnig. Det häftiga var att det kändes tydligt under meditationen i vilka chakran jag har mest blockering, där hade jag svårt att få flöde i rörelsen. Jag kände mycket glädje av rörelsen till musiken och som att på använda kroppen är medicin, samt att jag ger mig själv all kärlek jag kan.

Under lördagen hade jag svårt att fokusera och flög iväg med tanken många gånger. Jag hade energi som min kropp helst ville upp, ut och göra av med. Där har jag definitivt en utmaning, att inte göra av med energi så fort jag jobbar upp en buffert, utan försöka förvalta den.

Upplevde att jag fick ett klarare sinne efter klasserna, kunde ta beslut i ett par grubblade ting. Försökte även ta det lugnt och låta allt landa i kroppen. Upplevde att det öppnade upp saker i mig, kände mig både sorgsen och extra skör en tid efteråt, ev fortfarande.

Som sagt tidigare: Det är fantastiskt att ni vidareutbildar er och förmedlar nyheter frekvent. Jag känner att det finns något för alla, dvs de som endast vill andas och röra på kroppen, men även för de som kommit så långt att de vill och vågar gå djupare och hitta nya rum i sig själva. Fortsätt!

Och, jag vill alltid ha högre gong! ??

/Trevlig helg,
kram Elsa L


Ryggsmärtor borta!

Tack Stefan och Inger!

När jag fick diagnosen utmattningssyndrom bestämde jag mig för att testa MediYoga. Det visade sig vara ett jättebra beslut.

Kände med en gång att kroppen varvade ner och blev lugnare. Jag kom tillbaka till arbetet betydligt fortare än vad läkarna räknat med, och det är jag säker på är tack vare yogan.
Det som också är positivt är att även mina ryggsmärtor i bröstryggen, som jag haft över 1 år, har försvunnit.

Det behövdes bara ett par pass på MedYinYogan så blev jag helt smärtfri.

Kram
/Susanne Buske


Tidigare stel som en pinne!

Hej Inger och Stefan.
Äntligen har jag skrivit ner några rader om hur min kropp mår.
”Stel som en pinne” upplevde jag min kropp efter höftledsoperation i december 2015. Vad göra åt detta? Jag, som löptränat i många, många år, hur skulle min träning se ut i framtiden. Ortopedkirurgen rekommenderade cykling och yoga. Cykling var inga problem för mig men yoga fanns inte i min fantasi.  Hade dålig info beträffande yoga och tyckte det verkade ”flummigt”. Funderade mycket på träningsform för min kropp och till slut beslöt jag mig för att ändå prova på Medi -och eventuellt MedYinYoga.

Blev positivt överraskad av att min kropp kändes positiv till denna form av träning. Upplevde förändringar i kroppen i form av smidighet, mjukhet, rörelsemönster, styrka och stabilitet. Även min opererade höft mådde bra av denna träning. Yogan förde också med sig ett lugn inombords, harmoni, avslappning. Humöret påverkades positivt och jag mådde mentalt mycket, mycket bättre.

Jag har nu gått på yoga i ca två år och upplever en stor tillfredsställelse med att kroppen mer och mer förbättras, att bindväv, smidighet, rörelseförmåga, styrka och stabilitet tilltar.

Vilken glädje jag upplever med yogan.
Tack för att ni finns.

/Karin Lindgren


Kunde gå ut igen!

Tusen tusen TACK för att du redan hjälpt Kathy.
Idag kunde hon gå ut och att ryggen höll hela vägen.

Så fantastiskt Stefan!

Tusen tusen tack!

/Vänligen PetraStela?

Är ni stela i kroppen, eller lever med smärta, eller stressade
då är detta stället ni ska gå till.

Inger och Stefan är så duktiga, rekommenderas starkt ✨

/Maysan 


Orkar en hetsig vardag

Jag uppskattar Ingers lugna ledarskap, stillheten i studion och uppläggen på passen med rörelse, vila och meditation.
Yogapassen ger mig styrka att orka en hetsig vardag.
/Eva


Från stel och trött…

Godmorgon Stefan
Måste bara få tacka för ett superpass igår!

Alla era pass är toppen, men det här var extraextra bra.

Från att vara stel och trött i kroppen till att bli mjuk, varm och skönt ”tung” och avslappnad.
Det är häftigt!!

TACK!!!

Ha en bra dag?

Mvh
Susanne Freitag
Tumba


Ökad livskvalitet

Jag är så tacksam för att jag hittade Friska Muskler Massage, och deltog på kursen i MediYoga för binjurarna!

För mig som fortfarande lider fysiskt av sviterna från en tidigare stresskrasch så har det varit svårt att veta vad jag ska göra för att må bättre. Ibland har det känts hopplöst att slåss mot sömnproblem, orkeslöshet, kroppslig smärta, hormonella problem och dysterhet… Men äntligen har jag hittat något som får mig att må så mycket bättre – MediYoga!

Efter MediYogan så känner jag mig stärkt, positiv, omtänksam och livsglad. Jag har fått ett lugn och en harmoni i kroppen, vilket känns helt underbart! Sömnproblemen har minskat, orken ökat, och framför allt så har livskvaliteten ökat stort eftersom jag känner mig så glad igen – som om kroppen har fyllts av kärlek!

Stort tack – det här måste jag fortsätta med!

/Ami


Mätbar effekt!

En midsommarafton för något år sedan vaknade jag av med uppsvullet ansikte. Jag misstänkte själv en överkänslighet av något slag.

Jag hamnar på akuten på SÖS, får medicin, blir uppkopplad med slangar och sladdar som visar puls och blodtryck inne hos sjuksköterskorna. De sitter bakom glasfönster och tittar på skärmar för var och en av oss som ligger där.

En väninna till mig måste kontaktas per SMS, det hör till morgonsysslorna. Före kl.12.00 skall hon helst veta att jag lever och var jag befinner mig just denna morgon. Säkerhetsåtgärd!

Jag får ett SMS tillbaka med bara ett ord; ”Yoga-andas…”

Det var ju något att koncentrera sig på i brist på annan sysselsättning. Efter några minuters med den yogiska djupandningen vi använder i yogan, kommer personalen plötsligt inspringande och frågar hur det står till egentligen!

Både puls och blodtrycket hade sjunkit så mycket av den yogiska djupandningen att de och instrumenten omedelbart reagerade.

Er yoga är ett härligt sätt att koppla av på och gå ned i varv med!

/Clara-Stina Rydberg


Lugn & ro

Hej Stefan
Tack för bästa yogapasset ever?

Jag blev förvånad hur påverkad jag blev igår….det var nära till tårar under långa vilan.
Dessutom var mina fötter stela och ömma innan passet men efteråt var dom som ”nya”
Känslan av lugn och ro när jag rullade hemåt var väldigt angenäm.
TACK SÅ MYCKET✨
Mvh
/Susanne Freitag
Tumba


Reser mig upp

Jag har gått en termin på MediYoga, och det är något jag kan rekommendera.
Innan jag började hade jag så ont i ryggen, och hade haft i många år. Jag har fått olika behandlingar hos sjukgymnaster, har nästan inte kunnat ta mig upp ur en fåtölj.

Nu reser jag mig upp utan att jag tänker på det. Jag kan ju inte säga att jag är helt smärtfri, men det är mycket bättre.

Jag är mycket tacksam för yogan!

/I.E


Sover bättre

Yogan har varit bra för mina axlar och knän och jag sovar bättre, kanske blivit lite lugnare också…

/Pia


Bättre från kol

Tack vare MediYoga kan jag leva ett normalt liv. Jag har kol, och kunde inte gå i trappor, inte upp för backar, inte simma, inte dansa.
Men det kan jag i dag! Så jag är så glad att jag vågade prova hos Friska Muskler Massage, Inger Lindell o Stefan Gottberg, underbara människor!

Tack till Er båda!

Anita Wallderin


 Smärtfri

Redan i skolan förstod jag att jag var mer smärtkänslig än mina kamrater, jag fick nästan outhärdliga smärtor i skelettet när vi under gymnastiklektionen skulle ligga på golvet och utföra rörelser, i vuxen ålder har förstått att det var benhinnorna som gav dessa smärtor.
Senare i livet har det mer eller mindre i olika perioder tillkommit de flesta symtom som stämmer in på fibromyalgi och som en mycket hånfull läkare gav som preliminär diagnos vid ett utav mina många läkarbesök för att ev kunna få lite lindring.

Jag har haft mycket besvär med sömnen pga smärtor har prövat allt som står till buds när det gäller läkemedel så som olika antidepressiva både de moderna och av äldre sort så som Tryptisol som var det senaste. Tyvärr så ger de biverkningar som var svåra att stå ut med och som gjorde min trötthet än värre.

Under åren har jag i perioder försökt träna bort värk och trötthet och visst har det stärkt mig fysiskt men först när jag kom i kontakt med MediYoga började det hända saker även med den mentala biten som jag vet är avgörande vid smärtlindring och jag är helt övertygad om att det är helheten i MediYogan som ger resultat.
Inger och Stefan kan intyga i vilket dåligt skick jag var när jag kom till dem och samtidigt var jag ganska deprimerad pga att aldrig få sova en hel natt utan vakna av smärta eller ”sveda” som inte är ovanligt vid fibromyalgi!

Idag lever jag nästan helt utan smärtlindring, sover gott de flesta nätter och är betydligt rörligare samt är mycket mer medveten om min kropp och vad som är bra för den.
Jag önskar att sjukvården kunde se vilket bra komplement detta är i många vårdsituationer!

Mvh Marite


Uppskattar yogakvällarna

Ville bara passa på att tacka för en bra hösttermin i MediYoga.

Alltid välgenomtänkta pass, både jobbiga och mer lugna.
Och att ni alltid tar er tid att fråga om man fått ont efter passen,
och att ni skickar fina mail om övningar som kan hjälpa för det som gör ont just då.

Ni talar även om vad övningarna är bra för det gillar jag också med era pass.
Jag har verkligen uppskattat tisdag och torsdag kvällarna.
Hoppas ni fortsätter i många år till och håller samma klass på övningarna som ni gör i dag.

Man mår så bra efter ett pass hos er.
Blivit mycket rörligare, visst får man lite träningsvärk då och då men det är ju bara bra annars gör det ju ingen nytta.

Önskar er en trevlig jul och nyår 
Mvh Lisbeth


 Rörligare & avslappnad

Vi känner båda att vi blir mycket mer rörliga i våra kroppar och känner att man kommer ner i varv och blir lugn.
Avslappnande, rogivande med väldigt duktiga instruktörer.

Hälsningar 
Helena & Frank


Ryggvärken borta

Jag kommer att fortsätta att träna både Nia och Mediyoga på torsdagar om de blir kvar då.
Framför allt passar dag och tid mig utmärkt.
Tycker passen är bra som de är, men är öppen för nya inslag i dem.

Tänkte precis häromdagen att jag inte haft ont i ryggen på väldigt länge.
Förra hösten hade jag väldigt ont och var bla. sjukskriven och gick hos kiropraktor några gånger.
Den här hösten har jag inte känt av ryggen alls.

Visst är jag stel fortfarande, men har inte ont och det är så skönt.
Förra vintern började jag med mediyogan regelbundet en gång i veckan som komplement till Nian.
Utan att jag direkt gått och tänkt på det så är ryggvärken borta.

Så jag tror den kombinationen har passat mig väldigt bra med lite större rörelser i Nian och de lite mindre i MediYogan.
Sen så känner man sig alltid avstressad när man går hem efter Nian/Yogan och man sover väldigt bra den natten.

Timo


 Bästa yogan

Jag är mycket nöjd med kombinationen Nia och Mediyoga.
Det har varit spännande att prova Yinyogan under hösten.
Har också varit roligt med lite mix under Nia passen.

Jag tror att det som haft mest positiv inverkan på kropp och själ är kombinationen  Nia och Mediyoga.
Har blivit mycket mjukare och smidigare i kroppen. Helt klart stabilare i ryggen även om vissa övningar fortfarande kan vara smärtsamma.
Men bra att få utmana sig. Lite osäker på Yinyogan, vad den gett. Svårt att veta vad som är vad.
Har gått på kombon /Nia/yinyoga och Nia/Mediyoga. Känner mig piggare och ”friskare”. Mer välmående!

Har gått på annan yoga tidigare. Men det  här är absolut den bästa yoga jag gjort.
Har inte tröttnat snarare fått ett ”begär”! Vill gärna fortsätta med kombon Nia, Mediyoga.

Jättebra att kunna köpa kort som gäller flera pass och tider.

Gunilla Hallin


Uppskattar

Jag uppskattar dina yogapass!
Du berättar så bra och förklarar vad vi gör och vad vi öppnar upp, förstärker, stimulerar och arbetar med under yogapasset.
Tycker det är toppen, varmt tack för det!

Katarina


Att läka kroppen

”Att ge kroppen förutsättningar att läka. Ja, kan man det? Frågar ni mig så säger jag att det är fullt möjligt. Jag har under många år dragits med ständig värk, fibromyalgi och högt blodtryck. Orörlighet, trötthet, stress och stillasittande arbete gjorde också att jag drog på mig en kraftig övervikt. Situationen blev mer och mer ohållbar, något  behövde jag göra.

Nr 1 var att hitta en träningsform som jag klarade av, yoga var det jag funderade på först. Så av en slump läste jag en artikel om något som hette Nia. Direkt kände jag att det kunde vara något för mig.

Så för två år sedan köpte jag ett kombikort hos Inger på Friska Muskler Massage och där kan jag träna både Nia och MediYoga. Kombikort ger tillgång till obegränsat antal pass per termin. Nia hade jag egentligen inga förväntningar på mer än att jag läst att träningsformen var fri och att man skulle utföra rörelserna på det sätt som ens egen kropp tillät. Jag som tränat annat – fotboll, handboll, gym tyckte det var lite ”skumt” uttryckt. Träning ska ju bestå av bestämda mönster och prestation på max, eller hur?

Där kan jag bara konstatera att oj, så fel den inställningen är. Att träna utifrån var kroppen befinner sig har visat sig vara precis det jag behöver. På det här knappa året har jag gått från att vara stel och okordinerad till att vara mycket mer kroppsmedveten och mjukare. I och med att jag lyssnar på kroppen gör att jag alltid känner mig genomtränad och sällan får träningsvärk.

Mediyogan hade jag en förhoppning om att den skulle hjälpa mig sänka blodtrycket och redan efter någon vecka kunde jag halvera min medicin. Det första vi fick lära oss var den yogiska djupandningen och den fastnade jag för direkt. I den yogiska djupandningen kan jag verkligen känna hur kroppen ”lagar sig”. Förutom själva yogapassen jag går på så använder jag mig av den yogiska djupandning hemma och på jobbet. Mediyogan har också bidragit mycket till att mina stela och krampande muskler, framförallt i höfter, lår och ländrygg börjar mjukas upp.

Vid de första träningspassens framåtböjningar nådde jag strax nedanför knäna med fingrarna, fanns inte en chans att komma längre. Baksida lår bara skrek. Nu efter nästan ett år kan jag, när jag böjer mig framåt nästan nå golvet utan att behöva böja på knäna. De här framstegen med andning och rörlighet har gjort mig mer vaken och närvarande samt uppmärksam på kroppens signaler. Underbart!

Jag tränar dubbelpass tre gånger i veckan Nia först och därefter Mediyoga, för mig passar det bäst då yogan gör att kroppen får landa och lugna ner sig innan jag åker hem. För mig går verkligen träningsformerna hand i hand.

Förutom att träna har jag också under året tagit till mig influenser från Ayur Veda och tanken att äta sig frisk. Det innebär att jag försöker leva och äta så rent som möjligt. Jag har slutat dricka kaffe, min kost är till 95% vegetarisk och alkoholintaget är minimalt. Till hudvård använder jag endast naturliga produkter till exempel vetegroddsolja till ansiktet och kokosolja/olivolja till resten av kroppen. Att följa dessa influenser tror jag kommer från den större kroppsmedvetenheten som träningen åstadkommit.

Tack vare den fysiska aktiviteten märker jag att jag har mycket lättare att hantera min sjukdom, jag återhämtar mig snabbare, blir inte lika utmattad och framförallt är jag mycket bättre på att identifiera de signaler som säger åt mig att stanna upp, vila eller förändra. Kroppsmedvetenhet, rörelseglädje och meditation har fått min kropp att må så mycket bättre,  så ja jag tror på att vi har förmågan till eget läkande- det gäller bara att vara lyhörd och skynda långsamt!

Som bonus kan jag även meddela att den kraftiga övervikten snart är borta:)

Ann Kornefalk-Richardson


  Rätt väg till avkoppling

”En mycket positiv upplevelse. Min första spontana reaktion var: ”vilken perfekt röst”. Hela ditt pass utstrålar lugn och harmoni och en stor del av det är din röst/röstläge. Sköna rörelser, bra för mig och min rygg. Torsdagkvällar, efter yogapasset, är den skönaste kvällen i veckan! Jag lär mig mer och mer att vara i nuet och att koppla bort alla andra tankar. Du är en mycket bra instruktör som hjälper och leder på rätt väg till avkoppling!”

/Eva, Tandhygienist


 Mindre ryggproblem & mindre stress

-”Jag har upplevt att jag efter ett pass känner mig mer lugn o harmonisk, för att innan träningen ha känt mig stressad och orolig.

– Mitt blodtryck har gått ner så pass att jag efter konsultation med min läkare kunnat avbryta medicineringen, detta i kombination med all annan träning jag gör, bör väl tilläggas

– Mina ryggproblem har definitivt förminskats i och med MediYogan”

Håkan Lundin


 Hälsobringande

”Du är bra som yogainstruktör, behaglig röst, lugn, bra förklaringar. Jag upplever Medicinsk Yoga som behövlig för mig, tror att den är hälsobringande”

Mygg Hellbom


  Mindre kramp & medveten andning

”Jag mycket nöjd med Medicinska Yogan och är motiverad att fortsätta. Har bara positivt att säga om dig som instruktör; du har ett lugnt och behagligt sätt, mjuk röst som det är skönt att lyssna på och du instruerar med rätt mängd ord (varken för mycket eller för lite) i lagom takt.

Bättre kan det väl inte bli? Jag har fått mindre kramp i mina fötter och underben sedan jag började med Medicinska Yogan och även blivit mer medveten om min andning.”

Birgitta Holmqvist Psykolog/Drömterapeut


 Superskönt & harmoniskt

”Jag tycker det har varit superskönt med den Medicinska Yogan. Jag har ibland lite svårt att hänga med, göra övningarna ”rätt”. Därför är det bra att du pratar och repeterar hur man gör rörelserna och vad man ska tänka på. Du har en jättebra, harmonisk röst.”

Anki Göransson


 För kropp & själ- Ger lugn

”Den Medicinska Yogan passar för mig, kroppen jobbar men det är inget kämpande. Eller det är kämpande på ett lugnt sätt. Denna yoga är både för kropp och själ och jag känner att det händer saker på båda planen. När jag yogar så blir mitt huvud och mitt sinne mycket klarare. Inte avslappnat (typ trött). Det sätter igång energier i hjärnan, men på ett positivt sätt inte stressat sätt.

Saker som hänt med mig under yoga träningen:

  • Kroppen har blivit smidigare, även om det är en bit kvar.
  • Jag tycker om mig själv mer nu, tycker om min kropp.
  • Mycket vatten och svullnad har lämnat min kropp.
  • Ryggen känns starkare.
  • Mina problem med armar och händer blir bättre.  Jag har haft både domningar och ilningar i armbågarna  och i händerna, och ”Kattsträckningen”, – den är helt underbar mot dessa ”problem”.
  • Min kropp ”har vaknat”.

Du som instruktör:
Jag gillar verkligen att yoga med dig. Du har en röst som ger lugn.

  • Övningarna är bra och du kan det du lär ut.
  • Du ”påpekar” om man gör övningarna på ett felaktigt sätt, men mycket respektfullt. Man känner sig aldrig utpekad, men ändå så hjälper du en vidare. Det tycker jag är jättebra.
  • Du tar dig tid att efter passet lyssna på oss som är där. Det händer ju så mycket med en när man yogar och det behöver man få prata om.”

Solveig


 Vågar mer- tror på mig själv- bättre fokus

”Jag har hittat ännu mer muskler som inte använts så flitigt tidigare. Jag har en annan stabilitet i kroppen. Yogan påverkar mig förutom att jag blir vigare och smidigare i kroppen även psykiskt. Jag har en annan tro på mig själv, fokus och bättre minne.

Jag vågar det jag inte gjort innan. Jag gjorde yoga 40 dagar i rad, och upplevde mycket känslor, gråt som kom upp, precis som en reningsprocess. Yogan och välbefinnandet i det ledde även till att jag ville behålla det genom att äta rätt och ta hand om hela mig.”

Eija


  Avslappnad

MediYogan är härligt avslappnande!

LW


  Bättre sömn

Jag sover bättre nu, när jag har börjat  med Yoga.

Kristin Harrysson


 Endorfiner

“För en stressad kropp och själ var ju Yinyogan en utmaning, men visade sig välgörande för både och.
Det kändes som om processen pågick i kroppen lång tid efter på ett välbehagligt sätt.
Så härligt pass. Känns som om endorfinerna fortfarande rusar runt i min behagligt trötta men nöjda lilla kropp.

En positiv upplevelse rakt igenom!”

Camilla


Spänningsfri

”Har inte på länge känt mig så spänningsfri i höftpartiet”

Marie


Tack för yogapass

“TACK för ett fint yogapass i lördags! Trots stelhet och brist på vighet kändes det riktigt bra.
Ert ledarskap och ert stora kunnande är värt en varm eloge!”

Yogadeltagare


 Verktyg att varva ned

Yogan har gett mig verktyg att klara av att varva ned. Jag har lärt mig att sortera och lägga tankar och tvång åt sidan. Att jag har fått lära mig andas på ett bra sätt har hjälp mig mycket då min vanliga andning är väldigt ansträngd. Jag känner mig mer pigg och lustfylld…Pia